02. People

ONS WERK

Waarvoor komen onze medewerkers ’s ochtends hun bed uit? Waar halen zij hun trots en passie vandaan om door weer en wind aan de slag te gaan? Dat willen we laten zien door onze interne kanalen onder de noemer ONS WERK. Zo hadden we al het ONS WERK magazine, het magazine met verhalen voor en door medewerkers, maar daar hebben we in 2023 ook ONS WERK bijpraten aan toegevoegd. Drie keer per jaar organiseren we een evenement waarop medewerkers op een vrijdagmiddag onder het genot van lekker eten en drinken met elkaar kunnen bijpraten, maar ook worden bijgepraat door de directie over waar we staan als bedrijf. Daarnaast worden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Iedereen is welkom, ook onze gepensioneerde collega’s.

Van Werven Zomerfeest

Nieuw dit jaar was het Van Werven Zomerfeest. Een feest in festivalstijl op het terrein van FlevoNice in Biddinghuizen. De eerste editie was een groot succes, niet in de laatste plaats door het fantastische weer. Alle collega’s werden met bussen opgehaald of konden met eigen vervoer naar de locatie komen, waar ze werden verwelkomd met een groene of gele welkomstcocktail en live muziek. Na een kort welkom door Wilfred van Werven gingen de deuren open en kon het festival van start. Op het terrein waren foodtrucks, een schiettent, een cocktailbar, photobooth en een podium met optredens van John de Bever, Jan Biggel en Harm Wolters. Er werd tot ver na zonsondergang gefeest, waarna iedereen weer veilig thuis werd gebracht.

Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeestn Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeest Zomerfeest

Na afloop van het feest verstuurden we een enquête om te vragen wat onze medewerkers nou echt van het feest vonden. Met 126 reacties scoorden we een 9,4 en daar mogen we trots op zijn!

Een paar reacties van collega’s

“Niet veel, dit was gewoon super. Veel mooier dan de nieuwjaarsreceptie! Dit moeten we elk jaar doen, er zullen altijd mensen zijn die aanmerkingen hebben. Het was geweldig!”

“Niks was allemaal top. Ben persoonlijk geen fan van de muziek, dat was het.”

“Kan zo niet wat bedenken, er was aan iedereen gedacht!”

ONS Werk magazine

Het is inmiddels een goede traditie: twee keer per jaar komt ONS WERK magazine uit. Een magazine boordevol verhalen en foto’s van wat we het afgelopen half jaar hebben meegemaakt. De nadruk daarbij ligt op persoonlijke verhalen van onze medewerkers, aangevuld met updates over de ontwikkelingen die we doormaken.

Melissa van Duinen

Naast het magazine dat elk jaar voor de bouwvak en voor de kerst uitkomt, sturen we onze medewerkers ook elke vrijdagmiddag ONS WERK nieuws. Een wekelijkse update met actueel nieuws en uiteraard foto’s die onze medewerkers elke week insturen!

Arjan van t Veen kreeg bezoek van Harold Schutte met de servicetruck Arno Wolfsen en Gerjen Wolfsen bij windplan groen Henk van der Scheer zandladen voor de Mebin bij Terrazande Jeffrey van den Berg pomp materiaal brengen naar de Reeve in Kampen Machiel Dekker in Epe Mark van Enk maakte deze mooie plaat bij Murmex in Lelystad Melvin Horst bij windplan groen gronddepot ecologisch afwerken Rom en Lauran Renne stronkjes afvoeren voor Reimert in Hilversum

Eindejaarsgift

We willen niet alleen goed voor onze eigen medewerkers zorgen, maar ook delen met hen die het goed kunnen gebruiken. Al jaren delen wij geen relatiegeschenken meer uit aan het einde van het jaar, maar we vragen onze medewerkers om goede doelen aan te dragen voor een eindejaarsgift. In 2023 mochten we 14 goede doelen blij maken met in totaal 75.000 euro.

Nieuwjaarsgift Van Werven
Nieuwjaarsgift Van Werven

Veiligheid

Het allerbelangrijkste voor ons bedrijf, zijn onze mensen. Wij willen dat ze elke dag weer veilig op het werk komen, veilig hun werk kunnen doen én weer veilig thuis komen. Om het veiligheidsbewustzijn te verhogen, ontvangt iedere medewerker elke maand een Veiligheidsupdate, een digitale mailing waarin we aandacht besteden aan een specifiek aspect van veilig werken. Hiervoor zetten we onze eigen Tommy Toolbox in, die elke maand aandacht vraagt voor veiligheid.

Toolboxposter levensreddende regels

IF Rate

In de praktijk willen we dan natuurlijk graag terug zien dat er ook daadwerkelijk veilig gewerkt wordt. Dit is onder andere terug te zien in de IF rate, de Injury Frequency-rate. IF = aantal ongevallen met verzuim/werkverlet x 1.000.000 / aantal gewerkte uren.

Voor Van Werven Infra was de IF rate in 2022 1.6, een goede score op het gebied van veilig werken. Voor Van Werven als geheel was de IF rate iets hoger, namelijk 2.52. We zien een goede verbetering op het gebied van veiligheid, aangezien de IF rate in de afgelopen 8 jaar niet zo laag is geweest.

Medewerkers in Nederland in cijfers

400 Fte
420 Medewerkers
3 Stagiairs
Icoon 4,7% ziekteverzuim
57 instroom
59 uitstroom
11 Gemiddelde dienstjaren
42 Gemiddelde leeftijd

Verhalen van onze medewerkers

Femke Borgdorff

Als enige vrouw op de vestiging in Ouderkerk bewijst Femke haar rol als moeder-overste. Ze heeft graag de touwtjes in eigen handen en is dol op haar werk én lekker eten en drinken. Femke is administratief medewerker bedrijfsbureau, nu nog in Ouderkerk en straks in Badhoevedorp.

Jarenlang weet Leonie niet wat ze wil worden. Ze wast mensen in verpleeghuizen en verschoont babybillen op een kinderdagverblijf. Zonder enthousiasme. Totdat ze als koerier achter het stuur terecht komt. Inmiddels werkt ze bij Van Werven; op de weegbrug én als chauffeur: “Ik heb het zo naar mijn zin, ik ga hier nooit meer weg.”

Leonie IJzerman

Jubilarissen & Pensioen

We vieren graag de hoogtepunten van onze medewerkers, zeker als ze jarenlang trouwe dienst bewijzen! Afgelopen jaar mochten we vieren dat 20 mensen een jubileum vierden. Veertien daarvan waren 12,5 jaar in dienst, 4 vierden 25 jaar dienstverband en zelfs twee medewerkers mogen we al 40 jaar onderdeel van Van Werven noemen.

Pensioen CEO Ton van der Giessen

Een bijzondere pensionado van afgelopen jaar was onze directeur Ton van der Giessen. Na 14 jaar werkzaam geweest te zijn bij Van Werven nam hij dit jaar afscheid en droeg het stokje van CEO over aan Wilfred van Werven. Samen met collega’s, klanten en relaties, namen we op donderdag 2 november afscheid van Ton.

Van Werven Pensioen
Van Werven Pensioen

Nieuwe CEO voor Van Werven

Met het pensioen van Ton van der Giessen is Wilfred van Werven de nieuwe CEO van Van Werven geworden. Wilfred van Werven is altijd actief geweest in het familiebedrijf. De laatste jaren was hij directeur Afvalinzameling & Recycling en sinds begin 2023 is hij aangesteld als COO in de directie. Cor van Werven, medeaandeelhouder en broer van Wilfred, blijft als technisch directeur actief binnen het bedrijf. De taken die Ton van der Giessen op zich nam voor de Plastic Recycling divisie, zullen worden overgenomen door de nieuwe Managing Director, Eric van Roekel.

Meer over de aanstelling van Wilfred van Werven als CEO
Zomerfeest

Van Werven werkt samen met onderstaande leerbedrijven:

Soma (bouw en infra)

 • Allround vakman gww (niveau 3)
 • Assistent bouwen, wonen en onderhoud
 • Machinist grondverzetmachines
 • Middenkaderfunctionaris
 • Uitvoerder bouwinfra
 • Vakman gww (niveau 2)

Kenteq (mobiliteit en voertuigen)

 • Allround monteur mobiele werktuigen
 • Assistent mobiliteitsbranche
 • Bedijfsautotechnicus
 • Eerste bedrijfsautotechnicus
 • Monteur mobiele werktuigen
 • Technicus mobiele werktuigen

SBB (economie en administratie, techniek en procesindustrie, ICT, management, voedsel, natuur en leefomgeving)

 • Bedrijfsadministrateur
 • Financieel administratief medewerker
 • Commercieel technicus engineering
 • Technicus engineering
 • ICT-beheerder
 • Allround medewerker IT systems and devices
 • Managementassistent
 • Medewerker groen en cultuurtechniek
 • Vakbekwaam medewerker agrarisch loonwerk
 • Vakbekwaam medewerker groen en cultuurtechniek
 • Vakbekwaam medewerker natuur, water en recreatie

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) werkt

 • Manager transport en logistiek
 • Chauffeur wegvervoer

Het duurzaamheidsverslag 2023 van de Van Werven bedrijven is het twaalfde volledige verslag dat gepubliceerd is. Het duurzaamheidsverslag zal jaarlijks worden gepubliceerd. De cijfers in dit verslag zijn gebaseerd op de volgende gegevens:


Je kunt ook de duurzaamheidsverslagen van 2012 tot en met 2022 terugkijken.

20122013201420152016201720182019202020212022