01. Ons verhaal

Lees meer

Met hart en ziel

In dit online duurzaamheidsverslag vind je diverse grafieken en cijfers over ons bedrijf en onze duurzame inspanningen. We zetten ons met hart en ziel in voor duurzaamheid: we investeren in schonere machines, groene energie en klimaatbestendige oplossingen. We werken aan een duurzame infrastructuur, circulaire sloop en met onze afvalinzameling en recycling proberen we kringlopen te sluiten. Met een vergunning in de hand voor het windmolenpark in Hattemerbroek, zijn we hard op weg naar een energieneutraal bedrijf. In 2019 waren we maar liefst 14 keer CO2 neutraal. Het recyclen van kunststoffen levert hier een belangrijke bijdrage aan. Met het recyclen van kunststoffen besparen we veel CO2-uitstoot. In 2019 hebben we opnieuw grote stappen richting een circulaire economie gezet.

Van Werven verovert Europa

Met zes grote verwerkingslocaties in Europa, waaronder een kennis- en expertisecentrum in Nederland, verovert Van Werven Europa met zijn plastic recyclingactiviteiten. De productie van ons bedrijf groeide in tien jaar explosief: van 60.000 naar 150.000 ton hoogwaardige secundaire kunststoffen. Het is een belangrijke stap richting een circulaire samenleving. Van Werven recyclet een complexe mix van post-consumer harde kunststoffen die vrijkomen bij gemeentelijke milieustraten en afvalsorteerbedrijven. We leveren inmiddels meer dan vijftig verschillende eindproducten aan producenten in heel Europa.

Explosieve groei

De explosieve groei is onderdeel van Van Wervens strategie. We hebben het recyclen volledig onder de knie, die expertise zetten we in om onze volumes groter te maken in Europa. Dat doen we met eigen vestigingen, maar ook door samen te werken met lokale partners. We leveren onze grondstoffen klantspecifiek, gestuurd vanuit ons eigen laboratorium en in grote volumes. Daardoor kunnen we een constante kwaliteit garanderen.

Hoogwaardige producten

De secundaire grondstoffen worden door de Europese kunststofindustrie toegepast in hoogwaardige applicaties, zoals dashboards, tuinmeubelen en huishoudelijke apparatuur. Wij zijn voorstander van het recyclen van afval - en daarmee het behoud van grondstoffen en kennis - in Europa. Daarom blijft ons materiaal bijna altijd in Europa. Ons streven is om in het land waar wij het materiaal ophalen, het als grondstof weer te verkopen.

Ps. Heb je vragen, opmerkingen of ideeën naar aanleiding van dit duurzaamheidsverslag? Laat het ons weten. Je mag mailen naar [email protected]

Van Werven

Bedrijfsprofiel

Van Werven is een veelzijdige dienstverlener op het gebied van infra & recycling. We werken dagelijks aan een duurzame infrastructuur, recycling (circulaire economie) en een vruchtbare bodem. Uitgedaagd door de maatschappij en onze klanten, zoeken én vinden we al bijna 75 jaar nieuwe verbindingen. Daar hebben we onze veelzijdigheid aan te danken. We zijn een familiebedrijf met korte lijnen en kunnen snel schakelen. We werken volgens onze kernwaarden: ondernemend, slagvaardig, dienstbaar, betrokken en puur. De oorsprong van ons bedrijf ligt in Oldebroek. Gedreven door ambitie zijn we inmiddels vanuit vijftien locaties actief in binnen- en buitenland.

Als gespecialiseerde dienstverlener zetten we in op lokale en bovenregionale projecten op het gebied van grondwerken, weg- en waterbouw, bosbouw, woning- en utiliteitsbouw, afvalinzameling en recycling, transport, biomassa en kunststofrecycling. Met deze activiteiten bedienen we particulieren, MKB bedrijven, overheden, infra- en bouwaannemers en industriële bedrijven op het gebied van energie- en kunststofproductie.

Van Werven is al bijna 75 jaar gericht op toegevoegde waarde door logische verbindingen en échte oplossingen. We ondernemen oprecht en authentiek. Onze kracht ligt in het vermogen ons continu aan te passen aan een veranderende wereld, zonder de oorspronkelijke bedoeling uit het oog te verliezen. We kijken, met ons gezonde boerenverstand anders naar hetzelfde. Door middel van onze inspirerende en innovatieve oplossingen maken we verschil in de toekomst, met een hart voor mens en milieu.

Van Werven in één oogopslag

In miljoenen
2014 65 miljoen
2015 71 miljoen
2016 81 miljoen
2017 89 miljoen
2018 94 miljoen
2019 100 miljoen

Onze kernwaarden

Ondernemend, slagvaardig, eerlijk, betrokken en puur. Een aantal jaar geleden zijn deze kernwaarden door directie en management zorgvuldig vastgesteld. Deze waarden passen nog steeds bij Van Werven. Hier staan we voor.


Gedreven door ambitie zoeken we continu naar betere oplossingen zonder de échte bedoeling uit het oog te verliezen. We werken hard, zijn voortdurend in beweging en vinden telkens nieuwe verbindingen waaraan we onze veelzijdigheid te danken hebben.
Van Werven

Bestuurlijk organogram

Organogram
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave
Organogram Boom
Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Het duurzaamheidsverslag 2019 van de Van Werven bedrijven is het achtste volledige verslag dat gepubliceerd is. Het duurzaamheidsverslag zal jaarlijks worden gepubliceerd. De cijfers in dit verslag zijn gebaseerd op de volgende gegevens:


U kunt ook de duurzaamheidsverslagen van 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 terug kijken.